Werkplaats voor leidinggevenden Irado

Leidinggevenden over de werkplaats:

+80% past dat wat ze leren toe in de praktijk

Leidinggevenden versterken in een organisatie met doeners.

Irado wil graag dat haar mensen blij en gezond hun werk kunnen blijven doen. Dat is belangrijk want het is een organisatie van doeners, o.a. vuilnismannen, straatreinigers en medewerkers groenonderhoud, die samen zorgen voor een schone en verzorgde leefomgeving in Schiedam. Zij kwamen bij Aanpakkers met de volgende uitdagingen:

DE UITDAGINGEN

  • Irado heeft relatief veel medewerkers boven de 50 met vaak lange dienstverbanden en lichamelijk zwaar werk. Dat zij vitaal zijn en blijven is dus erg belangrijk
  • Om medewerkers bewust van hun vitaliteit te maken, is het initiatief ‘Levendig naar 70’ gestart.
  • De rol van leidinggevenden in ‘levendig naar 70’ is cruciaal, maar zij vinden het lastig om het gesprek hierover met medewerkers te voeren.

 

De werkplaats

Samen met álle leidinggevenden van Irado is Aanpakkers ‘de werkplaats’ aan gegaan. De werkplaats is een veilig onderkomen waar ze leren hoe ze het goede gesprek kunnen voeren. Dit traject heeft 3 doelen:

  1. Leidinggevenden laten ontdekken waar ze goed in zijn en waar ze nog beter in kunnen worden
  2. Hen praktische handvatten geven om nog beter het gesprek met hun medewerkers te voeren.
  3. Zorgen dat ze elkaar helpen & ervaringen uitwisselen op gebied van leiding geven

Aanpak

  1. Het belangrijkste gereedschap voor de werkplaats: betrokkenheid en draagvlak. Omdat we niet zomaar met ‘een training’ wilden starten, ging de werkplaats van start met het ophalen van de grootste uitdagingen voor leidinggevenden. Samen met hen ontdekten we dat ze het vooral lastig vonden om een goed gesprek met hun medewerkers te voeren over levendig naar 70. Zij gaven aan praktische handvatten te willen om hier nog beter in te worden.
  2. Om leidinggevenden goed verder te helpen, heeft Aanpakkers ‘de werkplaats’ gecreëerd. Een traject waarin leidinggevenden maandelijks bij elkaar komen in kleine groepjes. Hier krijgen ze praktische handvatten nog beter het gesprek te voeren, samen in een veilige omgeving te oefenen en van elkaar te leren.
  3. De eindbestemming is dat leidinggevenden makkelijker & beter het gesprek kunnen voeren met hun medewerkers over hun vitaliteit.

Resultaten

Leidinggevenden over de werkplaats:

+80% past dat wat ze leren toe in de praktijk

“We krijgen van leidinggevenden te horen dat ze de manier van trainen erg prettig vinden. Ook het deelnemen in kleine groepjes bevalt ze goed. De tips die ze krijgen zijn erg praktisch en direct toe te passen in de praktijk. Top!”
Silvia Kreling, Manager P&O Irado
“Wij zijn echte doeners hier en de werkplaats zit echt goed in elkaar. Die gereedschappen maken het lekker concreet en je kunt er zo mee aan de slag”
Teammanager Irado