Gemiddelde beoordeling

8,5

Een eerlijk gesprek over mentale fitheid en praktische handvatten.

Een relatief hoge werkdruk en veel mannelijke medewerkers die werken in de zware industrie. BAM industrie, een bedrijf dat uitgebreide diensten biedt op het gebied van technische installaties, vroeg Aanpakkers om voor deze toppers een training over mentale fitheid te geven.
Het doel was om leidinggevenden meer na te laten denken over hun eigen
mentale fitheid, te zorgen dat ze hun uitdagingen en beperkingen op dit gebied meer met elkaar delen en dat ze praktische handvatten krijgen om fit te blijven.

DE UITDAGINGEN

  • BAM industrie heeft relatief veel mannelijke medewerkers met een technische achtergrond. Harde werkers met een hoge ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit.
  • Een relatief hoge werkdruk: over onderwerpen als mentale fitheid en werkdruk wordt niet gauw gepraat.
BAM groep mensen

Het kampvuur

Op de jaarlijkse dag voor de leidinggevenden heeft Aanpakkers ‘het kampvuur’ aangestoken. Dit is een workshop met 3 doelen:

  1. Zorgen dat mensen durven te praten over hun uitdagingen en beperkingen rondom werkdruk en stress. Het kampvuur is immers dé plek voor een goed gesprek.
  2. Bieden van praktische handvatten om mentaal fit te blijven.
  3. Het vuur bij mensen aanwakkeren om zelf hier mee aan de slag te gaan.

Aanpak

  1. Materialen voor het kampvuur verzamelen: de basis van mentale fitheid snappen en durven te praten over je uitdagingen en beperkingen op dit gebied.
  2. Praktische handvatten leren om je eigen vlam goed aan te houden. Hoe kun je in het dagelijks leven zorgen voor focus, rust en een goede productiviteit?
  3. We sluiten het kampvuur af met het stellen van een concreet doel om te zorgen dat mensen na de training aan de slag gaan met hun inzichten.

Resultaten

Gemiddelde beoordeling:

8,5

“Dank je Pepijn voor jouw verhaal, inspiratie en begeleiding! Je was top”
Jeroen Maan, Directeur BAM industrie